Arkivi

Punimet ne hidrocentrale lene pa uje te pijes disa vendbanime te Decanit

Punishtja e hidrocentraleve ne Gryke te Decanit
14 maj 2014, Radio Kosova, Qendra  komunale dhe disa fshatra të Decanit po përballen me mungesë të ujit të pijes, si pasojë e demtimit te ujesjellesit gjate punimeve në ndërtimin e hidrocentraleve në grykën e Decanit nga kompania punëkryese e kontraktuar nga „Kelkos Company".

"Kelkos Kompani", është kompani simotër e kompanise austriake "Kelag International", së cilës i është mundësuar ndërtimi i 3 hidrocentraleve të vogla në Grykë të Decanit në vlerë prej 55 milione eurosh,ne ndertimin e te cilave nuk eshte punesuar asnje punetor I komunes se Decanit,sipas premtimeve paraprake.