Arkivi

Shpejtim Ahmetaj Kampion Bote në WKU

Ahmetaj,pas shpalljes Kampion Bote në WKU
3 dhjetor 2014, Radio Kosova, Kick Bokseri Shpejtim Ahmetaj, nga Isniqi i Decanit, pas medaljes së artë në kategorinë 75 kg,  vitin e kalaur në Kreta të Greqisë, me 29 nëntor, në Gjakovë sfidoi kundërshtarin hungarez Dezso Backos në meqin për titullin Kampion i Botës në versionin WKU.

Gjurmeve te rilindasve shqiptar ne Bukuresht

Nje mikpritje e ngrohte nga Mami Lule dhe Xhaxhi Marian
18 qershor 2014, Radio Kosova, Bukureshti, eshte fole e rilindasve kombtar shqiptar, prej nga doli himni kombtar, abetarja e pare, u botuan gazetat e para shqipe, ku u frymezuan shkollat e para dhe ku nga patriote te medhenj u vune themelet e shtetit shqiptar,ndersa ne gjirin e tij ende ruhen gjurmet e lavdishme te hapave te atyre qe bene historine kombtare shqiptare. Shkrimtare, dramaturgw, studiues, filolog, aktore, arkitekt ishin disa nga titujt qe moren nje numer jo i vogel i shqiptareve te Rumanise, jehona e veprave te te cileve degjohet edhe sot e kesaj dite.

Punimet ne hidrocentrale lene pa uje te pijes disa vendbanime te Decanit

Punishtja e hidrocentraleve ne Gryke te Decanit
14 maj 2014, Radio Kosova, Qendra  komunale dhe disa fshatra të Decanit po përballen me mungesë të ujit të pijes, si pasojë e demtimit te ujesjellesit gjate punimeve në ndërtimin e hidrocentraleve në grykën e Decanit nga kompania punëkryese e kontraktuar nga „Kelkos Company".

"Kelkos Kompani", është kompani simotër e kompanise austriake "Kelag International", së cilës i është mundësuar ndërtimi i 3 hidrocentraleve të vogla në Grykë të Decanit në vlerë prej 55 milione eurosh,ne ndertimin e te cilave nuk eshte punesuar asnje punetor I komunes se Decanit,sipas premtimeve paraprake.


Emerimi i rrugeve ne komunen e Decanit me parregullsi te shumta

Sheshi "Isa Boletini"ne Isniq(foto fshati Isniq)
26 prill 2014, Radio Kosova, Decani eshte komuna e vetme krahas Fushe Kosoves, e cila ka perfituar nga projekti i  Bashkimit Evropian "Mbështetje për Agjencinë e Regjistrimit Civil dhe Sistemin e Unifikuar të Adresave”. Sistemiinformativ për regjistrimin e adresave eshte plotësuar me të dhënat e mbledhura në terren dhe tashme eshte bere shenjezimi i rrugeve ne komunën e Deçanit.Por, ankesa nga komuniteti deshmojne per parregullsi te shumta.

“Virgjëresha e përbetuar” e Malajve të Rugovës

 Foto nga Ben
18 prill 2014,Radio Kosova, Ne fshatin Malaj në zemër të Rugovës, nga prindërit Vake dhe Metë Lajçi para 73 vjetësh u lind një vajze e cila me 6 vjetet e saj hoqi dorë nga gjinia e lindur, duke përforcuar përcaktimin e saj që në moshë të re me fjalën e një ”virgjëreshë të përbetuar” e cila do të heq dorë nga feminiteti i saj përgjithmonë.

BE ndihmon zhvillimin e komunave në veri të Kosovës

Pamje nga veriu i Mitrovicës
10 mars 2014, Dojçe Vele. Donacionet e Bashkimit Evropian synojnë zhvillimin e komunave në veri, integrimin e popullatës serbe dhe nxitjen e bashkëpunimit me institucionet e Kosovës.

Banoret e Rastovices pas 15 vitesh me ujesjelles

Perurimi I ujesjellesit ne Rastovice(foto R.Selmanaj)
Radio Kosova, 8 janar 2014, Pas 15 vitesh, banoret e fshatit Rastovice te Decanit do te behen me ujesjelles. Ky eshte fillimi i zgjidhjes se nyjes se ujesjellesit per dhjete  fshatra te komunes se Decanit, i cili po zvarritet tash 10 vjet.

Krishtlindjet ortodokse në Kosovë - Incidente dhe mesazhe paqeje

Manastiri i Deçanit
7 janar 2014, Dojce Vele,Vuçiq mori pjesë në liturgjinë e mbajtur në Graçanicë nga peshkopi i Rashkës dhe Prizrenit Teodosije. Liturgjia u mbajt vetëm një ditë pas protestave në Gjakovë dhe refuzimit të vizitës së Vulinit atje.