Arkivi

Ramazani në Prizren është festë e të gjitha komuniteteve

Xhamia e Sinan Pashes ne qender te Prizrenit
29 korrik 2013, Deutsche Welle, Prizreni  shquhet për diversitetin e tij kulturor, etnik dhe fetar ku dallimet cmohen dhe ruhen. Ndërsa, festa fetare e Ramazanit po shndërrohet në një ngjarje shoqërore e cila bashkon rreth  një sofre të gjitha komunitetet. Sepse, prizrenasit shohin përtej të tashmes: në të ardhmen e afërt brënda familjes evropiane.

Ramazani në Prizren është festë e të gjitha komuniteteve

29 korrik 2013, Dojçe Vele. Prizreni shquhet për diversitetin kulturor, etnik dhe fetar, ku dallimet çmohen dhe ruhen. Ndërsa festa fetare e Ramazanit po shndërrohet në një ngjarje shoqërore që bashkon rreth një sofre të gjitha komunitetet.

Vazhdon migrimi i shtetasve të Kosovës

Papunësi e madhe në Kosovë
22 korrik 2013, Dojçe Vele. Ekonomia e dobët, papunësia dhe mungesa e perspektivës janë ndër arsyet kryesore që shtyjnë kosovarët të braktisin vendin. Shteti po bën përpjekje për parandalimin e dukurisë së migrimit ilegal.Bojku: Nenkampion boteror ne Bodybilding

Bojku,Jo vetem kampion I Kosoves
Bojku,Kampion I Kosoves me 2011
19 korrik 2013, Radio Kosova, Sportisti Ali Bojku  ka zene vendin e dyte ne Kampionatin Boteror te Bodybilding-ut , ne Koper te  Sllovenise,  organizuar nga  Federata  Ndërkombëtare e Bodybuildingut dhe Fitnesit. Bojku, ne vitin 2011 eshte shpallur kampion i Kosoves ne kategorine e mesme.

Vazhdon migrimi i shtetasve të Kosovës

Papunesia, presion per migrimin e qytetareve te Kosoves
19 korrik 2013, Deutsche Welle, Ekonomia e dobët, papunësia enorme dhe mungesa e perspektivës janë ndër arsyet që shtynë kosovarët në braktisjen e vendit. Institucionet e Kosoves po koordinojnë veprimet për kthimin e azilkërkuesve që tashmë kanë mbërritur në vendet e Evropës si dhe parandalimin e fenomenit të migrimit ilegal te qytetareve neper shtete te tjera.

Ne Strellc perurohet rruga “Ragip Hasanmetaj”

Nena e deshmorit Ragip dhe Selmanaj ne prerjen e shirirtit
11 korrik 2013, Radio Kosova, Lagja e Hasanmetajve ne Strellc te Eperm te komunes se Decanit, ka dhene nje kontribut te madh ne periudhat historike te zhvillimit kombtar. Mirepo, doren e mire te shtetit banoret e saj po e ndjejne vetem tani, me shtruarjen e rruges se lagjes, e cila u emeruar ne emer te deshmorit Ragip Hasanmetaj.

Sfida e radhës për Kosovën-Zhbërja e sistemit paralel të arsimit

28 qershor 2013, Deutsche Welle,Edhepse, Ministria e Arsimit e Kosovës e ka të hartuar planprogramin mësimor për pakicën serbe, nxënësit serb vijojnë mësimët me planprogram të Serbisë. Zhbërja e sistemit paralel të arsimit varet nga vendimet që do të dalin nga bisedimet Kosovë-Serbi.