Arkivi

Kosova,me besime tradicionale dhe tolerancë bashkëkohore

"Bajrakli Gjamia"ne Peje
"Xhamia e Sinan Pashes",ne Prizren
27 maj 2013, Dojce Vele, Edhepse, besimet në Kosovë shpeshherë janë keqpërdorur për të krijuar ndarje, vetëdia e popullatës dhe përkushtimi i udhëheqësve fetar ka ndihmuar mbijetesën e tolerancës tradiconale ndërfetare.

Në Kosovë toleranca ndërfetare është kulturë e traditë

27 maj 2013, Dojçe Vele. Në Kosovë u organizua konferenca ndërkombëtare “Feja dhe Pajtimi”. Donald Reeves, themelues i “Soul of Europe“thotë se dialogu ndërfetar duhet të institucionalizohet. 

DAAD: Bursa studimi në Gjermani për studentët nga Kosova

19 maj 2013, Dojçe Vele. "Kosova dëshiron të jetë evropiane dhe asaj i duhen njerëz që njohin Evropën dhe e sjellin atë në Kosovë. Ndërsa, Gjermania dëshiron ta ndihmojë Kosovën në këtë rrugëtim". Kështu thotë ambasadori i Gjermanisë në Kosovë Blomayer, ndërsa mundësia më e mirë: DAAD.

Kosova së shpejti pjesëmarrëse në 22 programe të BE-së

1 maj 2013, Dojçe Vele. Komisioni Evropian ka aprovuar një propozim, i cili do t'i mundësonte Kosovës pjesëmarrjen në 22 programe të BE-së. Në programe të tilla marrin pjesë vendet e përfshira në procesin e Stabilizim Asociimit me BE-në.