Arkivi

Agonia 14-vjeçare e familjarëve të të pagjeturve në Kosovë

Fotografi të të pagjeturve të Kosovës
24 prill 2013, Dojçe Vele. Në Republikën e Kosovës 1.750 persona rezultojnë ende të pagjetur. Institucionet zotohen për zbardhjen e fatit të tyre por agonia shumëvjeçare e familjarëve vazhdon.

Agonia 14-të vjecare e familjarëve të të pagjeturve të Kosovës

Artan Halim Qerkezi, 24 vjecar, 
i gjetur n´Vermice te Prizrenit
Edmond Halim Qerkezi, 14 vjecar
gjetur pas 5 vitesh n`Rugove te Hasit

Dojce Vele, 24 prill 2013, Në Republikën Kosovës edhe 1,750 persona  rezultojne të pagjetur. Institucionet zotohen për zbardhjee fatit të tyre. Agonia   14 vjecar familjarëvvazhdon ne enigmën e fatit të më tw dashurve të tyre.... 
Përfaqësim i ulët i komuniteteve RAE në shërbimin civil të Kosovës

18 prill 2013, Dojçe Vele. Projekti "Praktikat më të Mira për Integrimin e Romëve", i financuar nga Bashkimi Evropian dhe i zbatuar nga ODIHR, ka ofruar praktika per 25 të rinj RAE në mbarë Evropën Juglindore, 8 prej tyre nga Kosova.

TEMPUS - instrument i veçantë në reformën arsimore në Kosovë

15 prill 2014, Dojçe Velle. BE ndihmon në reformimin e arsimit të lartë në Kosovë, përmes programit TEMPUS. Shumë studentë përfitojnë prej tij, por edhe profesorët e universiteteve kanë mundësi të zhvillojnë shkëmbime me universitetet evropiane.

"Komandant Kulla":Zemerluan ne lufte-Zemerplasur ne liri


9 prill 2013, Radio Kosova, Beteja e Koshares eshte njera nder betejat me te lavdishme te historise kombtare shqiptare, ne altarin e se ciles u flijuan 114 deshmore me ne krye Heronjte e Kosoves, Sali Qekun dhe Agim Ramadanin. Ne balle te kesaj beteje ishte edhe Komantanti I Bataljonit Tankist Skender Rexhahmetaj, I njohur me nofken „Komandant Kulla“, I cili para gjashte muajve kaloi ne perjetesi.