Arkivi

Roli i femres ne proceset vendimmarrese

Radio Kosova, Edhepse si ne pushtetin qendror poashtu edhe ne ate lokal, eshte plotesuar kuota e perfaqesimit te femres ne institucionet e Kosoves me 30  per qind, roli i saj edhe me tej mbetet nen hije dhe pozita e saj le per te desheruar. Megjithate, si perfaqesuese te gjysmes se popullsise ne Kosove, ato jane kembengulese qe me vlera dhe me pune te marrin vendin e merituar ne shoqeri .

Ringjallje e resurseve turistike te Decanit

Lagja e Mazrekajve
Tebana ne Alpet Shqiptare
Radio Kosova, 30 mars 2012, Komuna e Decanit shquhet me potencialet turistike, te cilat prej vitesh mbeten te pashfrytezuara. Mirepo, sivjet jane paralajmeruar hapa konkret ne rimekembjen kapaciteteve te dikurshme dhe krijimin e mundesive te reja, me te cilat do te ringjallej kjo dege e ekonomise e cila dikur perbente njeren nder arterjet kryesore te zhvillimit eknomik te Kosoves ne pergjithesi dhe te Decanit ne vecanti.

Fuqizimi i gruas në zonat rurale në Kosovë

30 mars 2012, Dojce Vele, Edhepse fuqizimi i gruas është njëri ndër Synimet Zhvillimore të Mijëvjeçarit,  grate e zonave rurale në Kosovë edhe me tej vazhdojnë të jenë të shkëputura nga jeta shoqërore, larg kontakteve me institucionet,  të pavetdishme për të drejtat e veta dhe të painformuara rreth obligimeve të pushtetit karrshi tyre. Për të identifikuar nevojat e tyre, OSBE po ndihmon formimin e Grupeve të Grave Asambleiste nëpër komuna të Kosovës.

Ne 14 vjetorin e "Epopese se Dukagjinit"

Kompleksi Memorial "Deshmoret e Kombit" ne Gllogjan
24 mars 2012, Radio Kosova, Ne Kompleksin Memorial "Deshmoret e Kombit" ne Gllogjan u shenua 14-te vjetori i nisjes se luftes frontale te Ushtrise Clirimtare te Kosoves ne Dukagjin dhe përvjetori i 13- te nderhyrjes ushatarake te forcave te NATO-s kunder caqeve serbe. Me kete rast u be edhe inaugurimi i varrezave te 79 deshmoreve te trojeve mbareshqiptare, eshtrat e te cileve prehen ne Kompleksin Memorial “Deshmoret e Kombit”, ne Gllogjan.

Probleme të shumta rreth ujit te pijes në Kosovë

Banoret e zonave rurale kane mungese te ujit te pijes 
23 mars 2012, Dojce Velle, Banorët e zonave rurale në Kosovë janë të ekspozuar rrezikut të vazhdueshëm prej sëmundjeve nga uji i ndotur. Bashkimi Evropian synon që deri me 2020 asnjë vendbanim në Kosovë të mos mbetet pa u furnizuar me ujë higjienik, ndërsa Republika Federale e Gjermanisë ka shpenzuar 33 milionë euro vetëm në përmirësimin e furnizimit me ujë të pijes 

BE ndihmon zhvillimin e turizmit në perendim te Kosovës

Panorame dimri nga Bjeshket e Belegut
13 mars 2012, Dojce Vele, Trashëgimia natyrore, kulturore, historike dhe natyrore e Rrafshit të Dukagjinit, është fokusi për investime e radhës ne Kosove nga Bashkimi Evropian. Projekti i pare "Shihemi n Dukagjin" do të shtrihet në tri komuna  ndërsa projekti "Miresevini n Dukagjin" do të shtrihet në gjashtë komuna të  Dukagjinit.

Përplasje rreth mbulimit te vajzave ne shkollat e Kosoves


 12 mars 2012, Dojce Velle,  Bashkësia Islame e Kosovës dhe Ministria Arsimit, Shkencës dhe Tekonlogjisë vazhdojnw tërheqjen në anë të 
kundërta rreth shkollimitt e vajzave me mbulesë para moshës madhore. Ministria thirret ne respektimin e Kushtetutës dhe të ligjit në fuqi, përderisa Bashkesia Islame ankohet për diskriminim në baza fetare dhe shkelje të të drejtave të mbrojtura me konventa nderkombtare.


"Epopeja e UCK-se" ne Gllogjan

6 mars 2012, Radio Kosova, Ne diten e dyte te manifestimit “Epopeja e UCK-se”, kryeministri i Kosoves Hashim Thaci i shoqeruar nga kabineti i tij qeveritar dhe udheheqja  komunes e Decanit, ka bere homazhe para lapidareve te heronjve te kombit, Sali Qeku dhe Luan Haradinaj ne Decan si dhe ne kompleksin memorial “Deshmoret e Kombit” ne Gllogjan.