Arkivi

Shëndeti i nënës dhe fëmijës në Kosovë lë për të dëshiruar

Sa po behet per rritjen e shendetshme te femijeve ne Kosove

29 tetor 2011, Dojce Vele,  Në kuadër të Partneritetit për Përmirësimin e Shëndetit të Nënës dhe Fëmijës në Kosovë, SHBA-të përmes një konsorciumi publiko-privat kanë ndarë mbi 7 milionë dollarë. Çdo vit në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës në Prishtinë, janë hospitalizuar rreth 8,000 fëmijë dhe mbi 80,000 të tjerë trajtohen për sëmundje të ndryshme akute dhe kronike.

Parandalimi i dhunës familjare dhe mbrojtja e viktimave në Kosovë

Jo gjithmone denoncohet dhuna ne familje(Foto DW)
22 tetor 2011, Dojce Vele, Dhuna e shprehur në familje të shumta kosovare është arsye e mjaftueshme që organizatat e huaja të adresojnë fondet në parandalimin e dhunës në baza gjinore, mbrojtjen dhe riintegrimin e viktimave. Ndër ta është edhe Programi gjithëpërfshirës kundër dhunës në baza gjinore lansuar nga pesë agjenci të Kombeve të Bashkuara, i cili fillimisht do të implementohet në tri komuna të Kosovës.

Qeveria gjermane mbështet risocializimin e viktimave te trafikimit

Aksion kunder trafikim i Policise se Kosoves
16 tetor 2011, Dojce Vele, Qeveria e Kosovës është e vendosur në luftimin e trafikimit me qenie njerëzore. Ndërsa, Programi Rajonal për Mbrojtjen Sociale dhe Parandalimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore“ financuar nga qeveria gjermane i cili do të implementohet nga Organizata Gjermane per Bashkepunim Nderkombtar(GIZ), Ministria e Punëve të Brendshme dhe Ministria për Punë dhe Mirëqenje Sociale e Kosovës, synon riintegrimin e viktimave të trafikimit në shoqëri.   

Ne vetmi e ne skamje

Zyhra Beqirit nuk i ka ngel njeri 
Radio Kosova, 12 tetor 2011, Zyhra Beqiri është një grua e varfër e cila jeton e vetmuar në një kasolle në Lloqan, pa përkujdesje institucionale. Edhepse pothuaj ka humb të parët dhe për nevojat e veta ecën zvarrë, ajo nuk gëzon as përkujdesje mjeksore. Fati dhe jeta e saj janë të varura vetëm në njerëzit vullnetimirë.

Barrikadat, vështirësi shtesë për studentët e veriut

Ne Kodren e Minatoreve mund te shkohet vetem me autobus
10 tetor 2011, Dojce Vele,  Situata e tensionuar në veri të Kosovës ka vështirësuar edhe më shumë qarkullimin e banorëve të atjeshëm. Ajo më së vështiri iu bie studentëve, të cilët duhet udhëtuar përditë deri te fakultetet në jug të Mitrovicës apo në qytetet e tjera. Nga ana tjetër, komuna e Mitrovicws ka premtuar zgjidhje të shpejt të problemit të transportit, pa pagesë, për studentët e veriut.

A u rrah vertet Konstantin Stijovic-Koja nga Policia e Kosoves?

Vujiciq(i treti majtas)demanton nga Andrievica  deklaratat
 e Kojes(i pari,majtas) per keqtrajtim nga Policia e Kosoves
3 tetor 2011, Blue Sky, 81 vjecari Konstantin Stijovic-Koja, nje malazez nga komuna e Decanit i zhvendosur ne Mal te Zi qe nga viti 1999, me 25 gusht te ketij viti provoi te futej neper vendkalimin kufitar te Kulles per ne Kosove. Ne mungese te dokumentit valid u kthy prapa nga Policia e Kosoves; veprim ky i interpretuar si “rrahje dhe maltretim verbal" , te cilin mediat serbo-malazeze e publikuan pa e verifikuar. Por,cila eshte e verteta e Konstantin Stijovic-Kojes dhe cfare ndodhi ne te vertet?