Arkivi

Kuvendi i Kosovës miratoi Rezoluten per Ruajtjen e Sovranitetit


Godina e Parlamentit te Kosoves
28 korrik 2011, Dojce Vele,  Situata e sigurisë në veri të Mitrovicës aktualisht është e qetë. KFOR-i ka bërë të ditur se po mban nën kontroll dy pikat kufitare në veri të Kosovës.

Protestuesit serb djegin pikën kufitare në Jarinjë


Pamje nga demonstratat në veri të Kosovës28 korrik 2011, Dojce Vele, Pas tërheqjes parprake të njësive speciale të Policisë së Kosovës,  te merkuren nga te dy pikat kufitare ne veri, pasdite protestuesit serb i kane vene flaken pikes doganore ne Jarinje. Krymienstiri i Ksooves hashim thaci eshte shprehur i vendosur per venjen e masave te reciprociteti me Serbine i bindur se aktet vandale nuk do te ngadhnjejne mbi vlerat demokratike.

Embargoja e Kosovës ndaj Serbisë mban nën tension situatën në veri

Mtrovica, qyteti verior i Kosoves 

27 korrik 2011, Dojce Vele, Embargoja e vendosur nga qeveria e Kosovës ndaj produkteve të Serbisë e cila vie si masë reciprociteti ndaj të njëjtit akt të nisur nga pala serbe në vitin 2008, vazhdon të mbaj nën tension situatën në veri të Kosovës, dy pikat kufitare të së cilës tash tri vjet ishin vetëm nën kontrollin e pjesëtarëve të policisë së EULEKS-it.

Tension ne veri te Kosoves per shkak te pikekalimeve kufitare

Pike kontrolli ne veri te Kosoves(FotoDW)

 Njësitë Speciale të Policisë së Kosovës mbrëmë dhe sot kanë vënë nën kontroll dy pika doganore në veri të Kosovës. Në aksion u plagosën dy policë.

Nga programet për integrim social në Kosovë përfitojnë qindra fëmijë

  "SOS Kopshti"per keta femije eshte shtepia e dyte 
14 korrik 2011, Dojce Vele, Organizatat kosovare “SOS Fshati Ndërkombtar I Fëmijëve” dhe “Të bashkuar për autizëm”, nga Fondacioni austriak Erste janë shpërblyer me Cmimin për Integrim Social 2011. Natyra e vecante e projekteve te tyre triumfoi ne mesin qindra organizatave garuese nga 12  shtete te Evropes Juglindore.  

Frymë e re brënda Kishës Ortodokse Serbe në Kosovë

Manastiri i Decanit
11 korrik 2011, Dojce VeleMe ndërrimin e strukturave brënda vetes, kjo bashkësi fetare po hap një faqe të re në marrëdhëniet me institucionet e Kosovës dhe shoqërinë në të cilën jeton.

Përgatitje e të rinjve për tregun e punës në Kosovë

7 dhjetor 2011, Dojce Vele, Sipas të dhënave të Ministrisë për Punë dhe Mirëqenje Sociale të Kosovës, cdo vit në tregun e punës hynë rreth 30 mijë krahë të rinj pune. Shtete donatore me projekte të ndryshme po ndihmojnë aftësimin e këtyre të rinjve për tregun e punës, prej të cilave projekte kanë përfituar mijëra të rinj.

Përgatitje e të rinjve për tregun e punës në Kosovë

7 dhjetor 2011, Dojce Vele, Sipas të dhënave të Ministrisë për Punë dhe Mirëqenje Sociale të Kosovës, cdo vit në tregun e punës hynë rreth 30 mijë krahë të rinj pune. Shtete donatore me projekte të ndryshme po ndihmojnë aftësimin e këtyre të rinjve për tregun e punës, prej të cilave projekte kanë përfituar mijëra të rinj.

Kosova të dënojë sistematikisht trafikantët e qenieve njerëzore

Policia e Kosoves gjate nje operacioni kunder trafikim
4 korrik 2011, Dojce Vele, Në raportin vjetor të Departamentit të Shtetit Amerikan për luftimin e trafikimit me qenie njerëzore në të cilin vlerësohen përpjekjet e qeverive të 180 vendeve për luftimin e kësaj forme të krimit, Kosova është radhitur në kategorinë e dytë.