Arkivi

Projekte rajonale per zhvillimin e turizmit

Shtepiza per vizitoret ne Rugove
28 qershor 2011, Dojce Vele, Kosova, me diversitetin e saj kulturor dhe natyror ka potencial te mjaftueshem per zhvillimin e turizmit. Ndersa, zona e trekendeshit kufitar Kosove-Mal i Zi Shqiperi po behet gjithnje e me atraktive per projekte te perbashketa nga te tria qeverite por edhe nga donatore te huaj.

Projekti "Majat e Ballkanit" eshte njeri prej ketyre projeketve i cili financohet nga GIZ gjermane(Organizata per Bashkepunim Nderkombtar(GIZ).

Operacione të suksesshme kundër grupeve kriminale në Kosovë

Operacion anti-droge i Policise se Kosoves

26 qershor 2011, Dojce Vele, Policia e Kosovës dhe EULEKS-i raportojnë për qindra arrestime për posedim, kultivim dhe shpërndarje të substancave narkotike.  Mirwpo, në raporte të ndryshme ndërkombtare Kosova edhe më tej figuron si stacion dhe vend tranzit i substancave narkotike.

Vallja popullore shqipe trashegimi e cmuar kombtare

25 qershor 2011, Radio Kosova, Vallja tradicionale shqipe, dita dites po rikthehet ne skene. Ajo ze vend ne shtepi, ne shkolla,  ne ahengje e koncertet brenda dhe jashte vendit. Deshira per te kultivuar keto vlera te mrekullueshme trashegimore, po i shtyn prinderit por edhe vet femijet drejt alternativavae te ndryshme, nder te cilat jane edhe percjellja e kurseve te vallezimit.

”Një refugjat pa shpresë është tepër”

Ura e Ibrit nuk con shqiptaret e veriut tek pronat e veta

Dojce Vele,  Sipas Komesariati të Lartë të OKB-së për Refugjatë, prej vitit 2000 në Kosovë janë kthyer rreth 22,500 persona, ndërsa mijëra të tjerë ende jetojnë si të zhvnedosur brenda dhe jashtë vendit. Refugjatë në Kosovë ka edhe nga vendet e rajonit.

Ambasada Gjermane ne Kosove organizon Turneun IV Nderkombtar ne Futboll

18 qershor 2011, Dojce Vele, Ne Stadiumin e Prishtinës per trofeun e Turneut te i IV-të Ndërkombëtar te Futbollit po ndeshen 16 ekipe të institucioneve të Kosovës, organizatave ndërkombtare dhe ambasadave që veprojnë në Kosovë.

Taksapaguesit evropian kanë kontribuar në rimëkëmbjen e Kosovës

16 qershor 2011, Dojce Vele, Anëtarë të Komisionit për Kontroll Buxhetor të Parlamentit Evropian gjatë vizitës dyditore në Kosovë u shprehen të kënaqur me ndryshimet që janë bërë në këtë shtet me paratë e taksapaguesve evropianë. Ata u informuan nga dy komisione te parlamentit te Kosoves.

Kosova ofron produkte ne tregun evropian

Djem nga Gjakova ngarkojne shalqinj per tregun zviceran
13 qershor 2011, Dojce Vele, Programi për Ndërmarrje Private në Kosovë, po sjell prodhimet e Kosovës më afër konsumatorit evropian. Falë këtij programi, transporti i prodhimeve bujqsore të Kosovës në shtetet e BE-së është mbi 4 milionë kilogram.

Panairi Rajonal i Blegtorise 2011

Ne Kosove kultivohen raca kualitative
15 maj 2011, Radio Kosova & Blue Sky, Nen patronatin e komuens se Decanit, ne bashkepunim me Ministrise per Bujqesi, Pylltari dhe Zhvillim Rural dhe me mebshtetjen e Organizates Boterore per Ushqim dhe Bujqesi(FAO), sot ne Raushiq te Pejes u mbajt Panairi i Dyte Rajonal i Blegtorise, ne te cilin u shpallen fermeret fitues te racave me cilesore te lopeve, meshqerave, demave dhe dhenve.

Gryka e Decanit-Nga qendra turistike ne zone te vdekur


24 maj 2011, Radio Kosova, Kompleksi  hotelier turistik „Iliria“, me aplikimin e masave te dhunshme ne Kosove me 1991, pushoi funskionimin e tij normal. Pas luftes, me politizimin e problemit dhe shpalljen e Zones se Vecante te Manastirit te Decanit, zhvillimi ekonomik ne kete zone u hendikepua per kohe te pacaktuar. Kjo ndodhi edhe me Kompleksin Turisitik "Iliria", i cili se bashku me 25 vilat ne kuader te vet kishte afro 200 shtreter kapacitete pranimi priste e percillte mbi 10 mije vizitore brenda vitit.

“Kosova e Bukur”synon zvogëlimin e papunësisë

Decani,komune perendimore e Kosoves
4 qershor 2011, Dojce Vele, Rreth 45 për qind e popullsisë në Kosovë është e papunë, ndërsa 13 per qind prej tyre jetojnë në varfëri të skajshme. Projekti pesë milionësh “Beatifull Kosovo” lansuar nga Zyra Ndërlidhëse e Komisionit Evropian (ZNKE) synon zvogëlimin e papunësise dhe zbutjen e varfërisë në Kosovë.