Arkivi

“Kurrë s´do të pushoj së pikturuari romët e mi, Kosovën time…”.

31 janar 2011, Dojce Vele, Bajram Mehmeti është një piktor i ri rom, në punimet e të cilit pasqyrohet jeta, kultura dhe tradita rome. Pikturat e tij janë dëshmi e rrugëtimit të vështirë të popullit të tij dhe thirrje për solidaritet me romët në botë.

Kosova: Strehë Azilkërkuesish apo tranzit drejt Evropës?

24 janar 2011, Dojce Vele, Në 12-të mujorin e fundit, rreth 300 persona nga shtetet e lindjes kanë parashtruar kërkesën për azil në Kosovë. Kosova nuk ka kapacitete as buxhet për strehimin e azilkërkuesve, ndërsa lëvizjet e vazhdueshme të emigrantëve tregojnë se destinacioni I tyre është Evropa.  

Heshtja e viktimave të incestit favorizon keqbërësit

18 janar 2011, Dojce Vele, Gjatë tri viteve të fundit në Policinë e Kosovës janë raportuar katër raste të incestit. Por, shifra besohet të jetë shumë më e madhe. Ndërsa izolimi I fenomenit, pengon ndëshkimin e kryesve të veprës dhe trajtimin e viktimës.