Arkivi

Fondet e BE-se të pakapshme për fermerët decanas

14 gusht 2010, Radio Kosova, Komisioni Evropian ka ndare 5.5 milione euro per zhvillimin e bujqesise ne Kosove. Mirëpo, fermeret decanas kane pak gjase te vine deri te grantet e Bashkimit Evropian, per shkak te veshtiresive rreth plotesimit te fleteaplikimet. Si rrjedhoje, dy dite para mbylljes se konkursit(16 gusht 2010), ne Drejtoratin per Bujqesi,Pylltari dhe Zhvillim Rural, kane aplikuar vetem 4 fermere.

Decani bëhet me dy gjami

11 gusht 2010, Radio Kosova, Besimtarët decanas  në Muajin e Madhërishëm të Ramazanit po hynë më fillimin e punimeve në një gjami të re. Gjamia cila do t ëndërtohet nga kontributi i besimtarëve, është objekti i pare islam pas 110 vjetesh ne komunen e Decanit.

Fonde të vazhdueshme për restaurimin e objekteve fetare ortodokse

6 gusht 2010, Dojce Vele, Qeveria e Kosovës brenda vitit investon miliona për restaurimin dhe ruajtjen e trashëgimisë kulturore ortodokse. Bashkësia Ndërkomtbare e mbështet procesin në forma të ndryshme. Ndërsa, përfaqësues të Kishës Ortodokse Serbe paralajmërojnë investime në katër manastire me fonde nga Rusia.

Serbët pas GJND-sw:Politika e deritanishme e Beogradit e gabuar

3 gusht 2011, Dojce Vele, Cka ka ndryshuar te serbët e Kosovës vendimi I Gjykatës Ndërkombtare të Drejtësisë pro pavaresisë dhe a e ka lëkundur ai pozicionin e tyre kundër kësaj pavarësie? 

Vendimi i GjND-së dhe implikimet për veriun e Kosovës

1 gusht 2010, Dojce Vele, Republika e Serbisë ende beson se mund të rimarrë krahinën e shkëputur jugore apo një pjesë të saj. Ndërkaq qeveria e Kosovës dhe Zyra Civile Ndërkombëtare vazhdojnë implementimin e strategjisë për integrimin e veriut.