Arkivi

Viti 2008 dhe pritjet e qytetarëve për Vitin 2009

29 dhjetor 2008, Dojce Vele, Autoritetet kosovare vitin 2008 e vlerësojnë si një vit të suksesshëm dhe historik për Kosovës. Por, çfarë mendojnë qytetarët e Kosovës për të arriturat e vitit 2008 dhe cilat janë pritjet e tyre për vitin 2009?


Perurohet Kulla e Gecajve

27 dhjetor 2008, Radio Kosova, “Kullat si kjo e patriotit të devotshëm, Ali Demë Gecit, janë dëshmi e qëndresës dhe autoktonisë shqiptare, ndërkohë që këto monumente të trashëgimisë sonë reflektojnë mesazhin  historik për gjeneratat e ardhshme për vlerat tona të ndërtuara në kohë dhe mbi të gjitha, për qëndresën tonë përballë të gjitha regjimeve”-iu ka thënë të pranishmëve, Presidenti i Republikës së Kosovës, Fatmir Sejdiu, me rastin e perurimit te Kulles se Ali Deme Gecajt, ne Lluke te Poshtme te Decanit. 

Krishtlindjet 2008

24 dhjetor 2008, Dojce Vele, Edhe në Kosovë, festa e Krishtlindjeve po shënohet me manifestime të shumta. Ipeshkvia e Kosovës mori urime të shumta nga personalitete të ndryshme vendore dhe ndërkombëtare. Ipeshkvi, Dodë Gjergji, ka përgëzuar të gjithë besimtarët katolikë, me dëshirën për paqe, dashuri, mirëkuptim e tolerancë në mes njerëzve. Mesha kryesore u mbajt në mesnatë në katedralen “Zoja Ndihmëtare”, në Prizren. 

Prizreni: Kosovë në miniaturë

22 dhjetor 2008, Dojce Vele, Prizreni është qyteti me shumëetnik në Kosovë. Ai ka një traditë bashkëjetese dhe vazhdon të jetë një shembull i mirëkuptimit mes komuniteteve.

Mbi çfarë baze po shtrihet EULEKS-i

11 dhjetor 2008, Dojce Vele, Presidenti I Kosovës, Fatmir Sejdiu ka mirëpritur lajmin për fillimin zyrtar të punës së EULEX-it në Kosovë, duke premtuar bashkepunim të ngushtë me misionin e BE-së për polici dhe drejtësi. Kryeministri I Kosoves, Hashim Thaçi fillimin e punës së EULEX-it, e ka vleresuar si një moment me rëndësi të veçantë për Kosovën. Por, sa I besojnë qytetarët këtij misioni dhe çfare pritjesh kane ata?

Rivarrosen katër dëshmorët Muslijaj

10 dhjetor 2008, Radio Kosova, Në Kompleksin Memorial "Deshmorët e Kombit në Gllogjan, ne praninë e qytetarëve të shumtë, familjarëve të dëshmorëve, janë rivarrosur eshtrat e katër dëshmorëve të kombit, Shemsi, Bajram, Azem dhe Bekë Muslijaj, nga fshati Shaptej, të cilët kishin rënë në një betejë në afërsi të këtij fshati.


Varfëria i mban romët larg shkollimit

Romët kremtojnë Shën Gjergjin
në Plemetin
5 dhjetor 2008, Dojçe Velle. Gjendja e rëndë sociale është ndër arsyet kryesore të mungesës së arsimimit për fëmijët e komunitetit rom, egjiptas dhe ashkalijë, në Kosovë. Në e katërta e tyre nuk ndjekin as shkollën fillore.