Arkivi

Qeku ne Decan: "Lufte kunder regjimeve-jo kunder kishave"

25 nentor 2006, Radio Kosova, "Ne kurre s'kemi luftu kunder qytetareve dhe kunder kishave. Kemi luftu kunder regjimit serb. Serbt ne daçin me ardhe ne Kosove, le te vine duke e njohur Kosoven si vend te tyre"-tha kryeministri I Kosoves, Agim Qeku, me rastin e perurimit të Salles së Asamblese Komunale, ne Decan.

Shtepite e zbrazta dhe te pastrehet

22 nentor 2008, Dojce vele & Radio Kosova, Kosova tashme ka krijuar kushte te mjaftueshme per kthimin e te zhvendosurve. Mirepo, perderisa shume familje kosovare nuk kane kulm mbi koke, qindra shtepite e ndertuara anembane vendit per komunitetin serb e malazez, vazhdojne te jene te zbrazta. Fshati Lëvoshë e Pejës, është shembull tipik I kësaj dukurie.

Shëndetësia në Deçan

16 nëntor 2008, Radio Kosova, Numri i kufizuar i stafit dhe buxheti i vogël për mallëra e shërbime, janë problemet me të cilat përballet shëndetësia ne komunën e Deçanit, në qendrat mjeksore të së cilës mungojnë edhe barërat e listës esenciale.

Qendra per Mireqenjen e Gruas ne Peje

15 nentor 2008, Radio Kosova, Qendra për Mirëqenien e Gruas me seli ne Peje, me aktivitetet e saj mbulon komunat e Rajonit të Pejës, ndersa ofron strehim për viktimat e dhunës (gra dhe femije) familjare nga tërë Kosova. 

Rruga per ne Maznik

11 nentor 2008, Radio Kosova, Mungesa e infrastruktures rrugore eshte pengese per zhvillimin e te gjitha poreve te jetes, per te 700 banoret e fshatit Maznik te Decanit.

Pozita e pakicave ne Kosove

7 nentor 2008, Dojce Vele,Kushtetuta e definon Kosoven si një shtet të të gjithë qytetarëve te saj, ku respekothen te drejtat dhe lirite e njeriut, nderkohe qe lirite, barazia gjinore,etnike dhe fetare  jane pjese perberese e rendit juridik. Por, sa ndjehen ata tte barabarte ne Kosoven me 90 per qind te popullsise shqiptare?