Arkivi

Programi LEADER + ne Decan

26 tetor 2008, Radio Kosova, Irlanda, do duhej te jete model per zhvillimin rural ne komunen e Decanit. Kete qellim kishte edhe vizita shtate ditore e Grupeve Lokale te Veprimit ne kete shtet, i cili eshte shteti qe perfitoi me se shumti nga implementimi i programit LEADER.

Dy milione euro per ndertimin e Palestres Sportive ne Decan

25 tetor 2008 2008, Radio Kosova, Se shpejti ne Decan do te filloje ndertimi i pritetper ndertimin e Palestres Sportive, ne Decan, I mundesuar nga qeveria e Kosoves, e cila ka ofruar shumen prej 2 milione eurosh. Ky project eshte investimi me kapital I qeverise se Kosoves ne komunen e Decanit.

Nëntë vjet pas instalimit të UNMIK-ut në Kosovë

24 tetor 2008, Dojce Vele, Me 10 qershor 1999, Këshilli i Sigurimit të OKB-së, miratoi Rezolutën 12/44 dhe me këtë krijoi bazën për ndërtimin e Administratës së Përkohshme Civile, në Kosovë. Pas nëntë vjetesh, në Kosovë ka filluar zbarkimin misioni evropian, EULEKS, I cili rezulton me rikonfigurimin e UNMIK-ut.

Bankat në Kosove ende të paprekura nga kriza globale

17 tetor 2008, Dojce Vele, Sistemi financiar i Kosovës nuk është prekur nga kriza globale, duke pasur parasysh se shumica a kapitalit është investuar në Kosovë-pohojnë përfaqësuesit e bankave të atjeshme. Ndersa, sa i përket besueshmerisë, klientet janë të ndarë në dy grupe. 

Shefi i OSBE-se Almhoffer ne Decan

14 tetor 2008, Dojce Vele & Radio Kosova, ”Rajoni i decanit vayhdont e jetë nje trevë e bukur dhe pavarësisht rrethanave, Manastiri dhe Kuvendi Komunal duhet punuar në prezantimin e këtyre vlerave-tha shefi I Misionit Evropian për Siguri dhe Bashkëpunim, ambasadori austriak erner Almhoffer, në konferencën e sotme për gauzetarë, pas takimeve të ndara me përfaqësuesit e Manastirit të decanit dhe me zyrtarët e Kuvendit Komunal të Decanit.

Grün: Kontigjenti gjerman është përherë në dispozicion të paqes

7 tetor 2008, Dojce Vele, Në mesin e 50.000 trupave paqeruajtesish evropiane të cilët krahas 7.000 trupave amerikane me 1999 marshuan drejt Prizrenit-në jug dhe Pejës-në Perëndim të Kosovës, për të siguruar kthimin e rreth 780.000 refugjatëve kosovarë, ishin edhe ushtarët e Bundesverit.

Decan: Evidentim i hapesirave arkeologjike

6 tetor 2008, Radio Kosova, Komuna e Deçanit është ndër me te pasurat me burime arkeologjike, të cilat dëshmojnë për lashtësinë dhe autoktoninë shekullore të popullatës shqitpare. Projekti “Evidentimi i hapësirave arkeologjike te komunes se Decanit” eshte vetem nje nisme per hapjen e portes se kesaj lashtesie.

Rivarroset studenti-deshmor, Venet Imer Bajramaj

5 tetor 2008, Radio Kosova, Ne Strellc te Poshtem, me nderime te larta u rivarros studenti-deshmor, Venet Imer Bajramaj, i rene me 15 qershor 1999, ne Prishtine, bashke me Nezir Gashin, Arianit Berishen dhe Uran Ajetin.

Ushtarët e Bundesverit kremtojnë 3 tetorin edhe në Kosovë

Ushtarë të Bundesverit në Kosovë
3 tetor 2008, Dojçe Velle. 3 tetori i vitit 1990, kur pjesa e ish-Republikës Demokratike të Gjermanisë, ju bashkua Republikës Federale të Gjermanisë, u kremtua edhe në Brigadën Shumëkombëshe-Jug, në Prizren.

Pese vjet pas vrasjes ne prite te Avdi Mujajt

1 tetor 2008, Radio Kosova, Sot, në Pallatin e Kulturës “Jusuf Gervalla”, në Decan, u përkujtua eprori i lartë i UCK-së, Avdi Mujaj, i cili para pesë vjetësh u vra në pritë.