Arkivi

Pavarësia e njëanshme ne Gjykaten Nderkombtare te Hages

27 shtator 2008, Radio Kosova, Qeveria e Serbise ben perpjekje te vazhdueshme per ruajtjen e sovrantietin te saj mbi Kosoven, me arsyetimin se shpallja e pavaresise se Kosoves nga udheheqesit kosovare ishte e paligjshme. Por, cka mendojne qytetaret lidhur me iniciativen e fundit te qeverise se Serbise?

Lirite fetare ne Kosove

26 shtator 2008, Dojce Vele, Në Raportin e Departamentit Amerikan të Shtetit për Liritë Fetare, I cili dokumenton se si qeveritë e ndryshme e shtypin lirine fetare apo e mbrojnë dhe e promovojnë atë, thuhet se Kushtetuta e Kosovës, e hyrë në fuqi më 15 qershor 2008, siguron liri të fesë, ndërsa politikat në përgjithësi I kanë kontribuar kësaj lirie. Departamenti Amerikan i Shtetit në raportin vjetor ndërkombëtar për Liritë Fetare, Kosovën e radhit ndër vendet ku më së tepërmi respektohet liria fetare.

NPI Gjeravica: "Mbijetojme nga lemosha e qeverise"

16 shtator 2008, Radio Kosova,Te 160 punëtorët e Ndermarrjes Pyjore Industriale “Gjeravica” të Deçanit, ndjehen të anashkaluar nga institucionet shtetrore. Ndersa, udheheqesia e saj ankohet per fushate mediatike nga udhëheqësia komunale kunder kesaj ndermarrjeje.

Decan: Ofertat e duhura per thithje te investimeve

Ramush Haradinaj gjate takimit
15 shtator 2008, Radio Kosova, Kryetari I AAK-se Ramush Haradinaj, sot vizitoi komunen e Decanit. Pas takimit me udhëheqjen komunale, lideri Haradinaj vizitoi punishtet e asfaltimit të rrugëve Rrezar-Ratish, Lumbardh-Dashinoc dhe të një rrugë lokale në Strellc.

Perfundoi punimet Forumi Nderkombtar per Turizmin

6 shtator 2008, Radio Kosova & Blue Sky, Ne Decan, perfundoi punimet Forumi Nderkombtar per Turizmin. Dita a dyte u shenua me vizita ne masivin e Bjeshkeve te Nemura, ku pjesemarresit edhe kaluan naten, me muzike burimore e lojera tradicionale, nderkohe qe sot iu eshte bere vizite monumenteve kulturore e historike te Decanit.


Ne Decan Filloi punimet Forumi i I-re Nderkombtar i Turizmit ne Kosove

5 shtator 2008, Radio Kosova, Nen patronatin e Ministrise se Tregtise dhe te Industrise se Kosoves, ne Decan po mbahet Forumi Nderkombtar i Turizmit. Në kete forum po marrin pjesë donatorë e investitorë të shumtë potencial - vendorë e ndërkombëtar, si dhe përfaqësues të ambasadave të huaja që veprojnë në Kosove.


Serbja e kthyer pergenjeshtron agjencine e lajmeve BETA

5 shtator 2008, Radio Kosova & Blue Sky, Agjencia e lajmeve BETA ka publikuar nje te pavertete per gjoja nje sulm kunder perfaqesuesve te Kuvendit Paralel Serb ne Vernjacka Banje, te cilet, te merkuren ne Decan kishin ardhur nen petkun e perfaqesuesve te Grupit Punues per Kthim. Kjo u be edhe arsye e nderprerjes se ketij takimi.

Peshkopi Artemije dhe peshkopi Teodosije-Dy rryma te ndryshme brenda KOS

4 shtator 2008, Dojce Vele Kërkesa për zëvendësimin e peshkopit te Lipjanit me sherbim ne Manastirin e Decanit, Teodosije Sibalic, peshkopi I Rashkes dhe I Prizrenit, Artemije, u be shkaku kryesor I perqarjeve brenda Kishes Ortodokse Serbe, ne Kosove. Por, cfare mendojne qytetaret lidhur me kete dhe kend mbeshtesin ata ne kete mosmarreveshje serioze, e cila rrezikon te ndaje Kishen Ortodokse Serbe ne Kosove?

Ne perberje te Grupit Punues per Kthim, perfaqesues te Kuvendit Paralel Serb

3 shtator 2008, Dojce Vele & RAdio Kosova, Në Deçan është ndërperë Takimi i Grupit Punues me serbët e zhvendosur. Takimi ka përfunduar pasi që në mesin e 13-të pjesëmarrësve të grupit të të zhvendosurve serb, tre prej tyre u deklaruan se janë anëtar të Kuvendit ilegal serb, me seli në Vërnjaçka Banjë.