Arkivi

Marreveshje per kthim te te zhvendosurve ne Decan

31 maj 2008, Dojçe Vele & Radio Kosova, Eshte nenshkruar marreveshja per ndertimin e 12-te objekteve te banimit per te znvendosurit serb ne komunen e Decanit. Marreveshja eshte pjese e projektit "Partneriteti i Qëndrueshëm për ndihme ne kthimin e pakicave ne Kosove“, te cilin e financon qeveria e Kosoves ne bashkepunim me qeverine e Britanise se Madhe.

Frode Mauring viziton te kthyerit ne Decan

29 maj 2008, Dojce Vele & Radio Kosova, Shefi i Programit per Zhvillim te Kombeve te Bashkuara ne Kosove, Frode Mauring, shprehu domosdoshmërinë për mirëkuptimin e të gjithë qytetarëve të Kosovës, e në veçanti të komuniteteve që janë përballur në të kaluarën me dhunë dhe padrejtësi. Mauring, i shoqëruar nga këshilltari i ministrit për kthim në Qeverinë e Republikës së Kosovës, Stanisha Petroviq, para vizites ne Manastirin e Decanit, eshte takuar me të zhvendosurit serb, te cilet jane pjese e nje projekti per dialog nderetnik.

Presioni i radhës nga UNMIK-u për pronat e Komunës së Deçanit

29 maj 2008, Radio Kosova, Përfaqësuesi Special I Kombeve të Bashkuara, në Kosovë, Joachim Ryker, me anë të një urdhërese, kërkon nga Kuvendi Komunal I Decanit bartjen e rreth 24 hektareve të pronës shoqërore mbi Manastirin e Decanit.

Prapaqan: Hapet Qendra per Komunitete

28 maj 2008, Dojce Vele & Radio Kosova, Ne Prapaqan te Decanit eshte hapur Qendra per Komunitete, nga e cila do te perfitojne grate e gjashte fshatrave te komunes se Decanit ,pa dallim feje dhe kombsie.

Kreu i EULEX-it ne Prizren

19 maj 2008, Dojce Vele,“Qellimi i fundit i Bashkimit Evropian eshte i qarte: dislokimi i tij ne mbare Kosoven sa me shpejt qe eshte e mundur”-tha te henen kreu i misionit EULEX ne Kosove, Ives de Kermabon, me rastin e vizites se tij ne qytetin e Prizrenit.

Zgjedhjet serbe mbahen edhe pas shpalljes se Kosoves-shtet...

11 maj 2008, Dojçe Welle. Serbët e komunës së Pejës, votuan për zgjedhjet lokale dhe presidenciale të Serbisë. Të 1,441 qytetarët serbë me të drejtë vote në këtë komunë, po votojnë në nëntë vendvotime me qendër në fshatin Gorazhdevc.