Arkivi

Isniqi nikoqir i "Zerit te Vellazerise 2008"


Karvani I vellazerise ne oden e Misin Bales ne Isniq  
29 prill 2008, Radio Kosova Vazhdon manifestimi tradicional “Zeri i Vellazerise 2008”, organizuar nga Shoqata e Vellazersie “Kosove-Malesi e Madhe "Martin Dreshaj”. Pas Pejes, si nikoqire e perhershme e ketij manifestimi, solistet dhe ansamblet vazhduan rrugetimin per ne Isniq te Decanit, ku u priten me perzemersi nga banoret e ketij fshati dhe me gjere.

Vizitë e heshtur - Tadiqi feston pashkët në Kosovë

Presidenti Tadiq dhe patriarku i
Manastirit të Deçanit, Tadosije 
28 prill 2008, Dojçe Velle. Vizita e parë e Tadiqit pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës, e aprovuar nga ana e UNMIK-ut, nga disa politikanë kosovarë është cilësuar si provokim politik. Vizita u zhvillua nën masa të rrepta sigurie.

Çfarë vendi zë Deutsche Welle-shqip në Kosovë ?

23 prill 2008, Dojçe Welle. Redaksia shqipe e Radios Dojçe Vele, e themelur me 1992 ka arritur vit pas viti arriti te bëhet ndër radiot më të dëgjuara. Në vitet 90-të ajo mbeti dritarja e vetme informative për dëgjuesin shqiptar në Kosovë.

Blegtoria ne Decan

20 prill 2008, Radio Kosova, Gjate luftes se fundit ne Kosove, rreth 70 per qind e infrastruktures blegtorale eshte demtuar. Nderkohe qe, fondi i bagetive i cili para luftes numeronte 40 mije dele dhe gjedhe, eshte reduktuar ne 15 mije krere.

Zgjedhjet lokale te Serbise ne Kosove

19 prill 2008, Dojce Vele, Serbia ka marre vendim per mbajtjen e zgjedhjeve lokale ne Kosove. Keto zgjedhje per UNMIK-un jane jolegale, per Kosoven-cenim i integriteti te saj, ndersa per Evropen dhe SHBA-ne-shkelje e rezolutes 12/44. Nderkohe qe, serbet e Kosoves, kane qendrime te kunderta nga vendi ne vend.

Çfarë vendi zë “Deutsche Welle”-shqip në Kosovë ?


Hyrja kryesore ne kompleksin e selise
 se DW-se,ne Bonn
prill 2008, Dojce Velle, Redaksia shqipe e Radios Dojçe Vele, e krijuar në 1992 ka arritur vit pas viti arriti te bëhet ndër radiot më të dëgjuara. Në vitet 90-të ajo mbeti dritarja e vetme informative për dëgjuesin shqiptar në Kosovë.

Demtimi i pyjeve të Decanit

 Pyje te Dëmtuara në Bjeshkën e Strellcit  

13 prill 2008, Radio Kosova, Bazeni kryesor I pyjeve ne Kosove gjendet ne komunen e Decanit, I cili viteve te pasluftes I eshte ekspozuar shfrytezimit te pakontrolluar nga preresit ilegal. Sipas eksperteve komunale, demtimet e medha ne masivin e Bjeshkeve te Nemura, perligj Ligji per Pyjet, I aprovuar para tri vjetesh ne Parlamentin e Kosoves.

Decan: Tri Qendra per te Moshuarit nga "Intersos"-i Italian

Inaugurimi i Qendres per te Moshaur, ne Isniq
8 prill 2008, Radio Kosova,Financuar nga Ministria Italiane e Punëve të Jashtme përmes Zyrës për Kooperim dhe Zhvillim Ndërkombëtar, OJQ "Intersos", po implementon projektin “Me dinjitet në pleqëri”. Tri prej 14-të Qendrave për të Moshuarit, u hapen sot edhe në komunën e Deçanit. 

A pranohet Kushtetuta e Kosoves nga te gjitha kombsite?

8 prill 2008, Dojce Vele, Me një ceremoni solemne, u nënshkrua Kushtetuta e Republikës së Kosovës, e cila përcakton Kosovën shtet sovran dhe të pavarur. Kushtetuta e cila do t'i dërgohet Parlamentit të Kosovës për miratim, hyn në fuqi me 15 qershor. Por, çka mendojnë qytetarët për Kushtetuten e Kosovës?