Arkivi

Pejë: Zgjidhja e statusit në rrugë të mbarë

31 janar 2008, Dojçe Vele, Zëvendësi i Përfaqesuesit Special të Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, në Kosovë, Lari Rosin, sot vizitoi Manastirin e Deçanit dhe Kuvendin Komunal të Pejës.

Decan: Debat për draft-kushtetutën e Kosovës

31 janar 2008, Radio Kosova, Sot, ne Decan u mbajt debat publik për draftin e Kushtetutës së Kosovës. Gjatë debatit është ngritur problemi i zonave më rëndësi të veçantë, nivelit të qeverisjes dhe e mbrojtjes së tërësisë territoriale.

Rapsodi legjendar Dervish Shaqa me bashkeudhetarin Demush Neziri

Rapsodi i shquar Dervish Shaqa
26 janar 2008, Radio Kosova, Ne nje kohë kur trojet shqiptare ishin te kercenuara ne vazhdimesi nga etja e popujve fqinj per grabitje, nw
fshatin Llukë e Epërme në verilindje të Deçanit, u lind rapsodi legjendar  Dervish Shaqa dhe bashkeudhetari i tij, Demush Neziri.Barra e kthesave të athershme historike i përcjell deri ne vdekje, por ata nuk do të pushojnë kurrë t’i këndojnë Kosovës dhe popullit të saj të shumëvuajtur.


Kulla e Ali Deme Gecit hap dyert serish ne origjinalitetin shekullor

25 janar 2008, Radio Kosova,

Kullat si kjo e Gecajve iu kane rezistuar pushteteve te ndryshme. Ato ishin fortifikate qendrese neper shekuj dhe mesazh per gjeneratat e do te vine. Ishin shtylla te forta mbi te cilat u ndertua historia e vertet e Kosoves e fituar me gjak e sakrifica”, ka thene presidenti i Republikes se Kosoves Fatmir Sejdiu, ne ceremonine e perurimit te Kulles se Ali Deme Gecit, renovimi i se ciles u mudnesua nga Ministria per Kulture Rini dhe Sport.  

Presidenti Sejdiu në Klinë

16 janar 2008, Dojçe Vele, “Kosova do të jetë shtet modern dhe demokratik me standarde evropiane, I cili do të garantojë ardhmëri për jetën e të gjithë qytetarëve të saj”-tha presdineti I Kosovës, Fatmir Sejdiu, me rastin e vizitës së djeshme(e mërkurë)në Berkovë të Klinës, ku ishte I shoqëuar nga zëvenensëskryeadministratori I UNMIK-ut,Lary Rosin.

Deçan: Sporti në Deçan

12 janar 2008, Radio Kosova, Dikur ne komunen e Decanit ishin active 12 klube sportive, te cilat per shkaqe te ndryshme jane shuar. Klubi i futbollit, I cili para tri vjetesh ishte edhe pjese e Liges se Pare te Kosoves, per shkaqe financiare eshte shuar poashtu. Aktrualisht, eshte aktiv vetem klubi I hendbollit "Liridoni", I cili me mjaft suskes ben gara në super-ligen e hendbollit te Kosoves.

Decanasit: “Jo-vendimeve qe vine nga lart!”

1 qershor 2008, Radio Kosova, Vendimi me i fundit i PSSP-së, Johachim Rucker, per pronat shoqerore te Decanit, anashkalimi i rruges Decan Plave si dhe prerja e pakontrolluar e pyejeve, ishin qeshtjet qe u ngriten ne debatin me temen “Deputetet e Parlamentit te Kosoves-Zeri i qytetareve”, organizuar nga Shoqata e Intelektualeve te Pavarur, ne Decan. Debati u mundesua nga fondacioni “Fridrich Ebert”.

Prishtinë: U konstituua Parlamenti i Pavarësisë

4 janar 2008, Dojçe Vele, Konstituohet përbërja e re e Kuvendit të Kosovës, e dalë nga zgjedhjet e 17-të nëntorit. Pika e tretë, në të cilën ishte e paraparë zgjedhja e kryetarit dhe e kryesisë, shtyhet për seancën e ardhshme.

Parlaenti i ri i Kosoves do te mblidhet me 4 janar

3 janar 2008, Dojçe Vele. Institucionet e reja të Kosovës pritej të formoheshin brenda vitit 2007. Kuvendi i Kosovës ka qenë në pritje të vendimeve të partive politike për të thirrur seancën konstituive të tij.

Koalicíoni qeverisës LDK-PDK?

2 janar 2008, Dojçe Vele, Konstitutimi I parlamentit të ri të Kosovës, I dalë nga zgjedhjet e 17 nëntorit do të bëhet me 4 janar. Por, ende nuk ka një marrëveshje për koalicionin e ri qeverisës. 

Viti 2008-Vit i Pavarësisë

1 janar 2008, Dojçe Vele, Udhëheqësit më të lartë të Kosoves dhe ata të subjekteve politike kanë uruar kosovaret me rastin e ndërrimit të motmoteve, duke shprehur bindjen se viti 2008, do të hyjë në histori si vit i njohjes ndërkombëtare të pavarësisë së Kosovës. Ata shprehen bindje, poashtu, se viti 2008 do të jetë vit i punës dhe sukseseve të reja të Kosoves.