Arkivi

“Pavarësi për Kosovën” apo „Kosova është Serbi”

25 nëntor 2007, Dojçe Vele, Janë keto, dy sllogane që përsëriten tash tetë vjet nga të dyja komunitetet. Ato janë të njohura edhe për botën, para syve të së cilës zhvillohet beteja ndërmjet dy vendeve të destinuara me ndarje. E, midis kësaj tërheqjeje të vazhdueshme në anë të kundërta, është populli i cili ka mbetur pezull mes situatës së turbullt, pa një ide të qartë qoftë edhe për të nesërmen.

Gjendja e sigurisë në Kosovë e kënaqshme

22 mars 2007-Dojçe Vele, Sipas Zyrës për Siguri Publike pranë Qeverisë së Kosovës, gjëndja e sigurisë ndërkohë është e kënaqshme, duke mos përjashtuar mundësinë e rebelimit të popullit nëse nuk respektohet vullneti i tij.

Ajete Beqiraj,fituese e "Cmimit Special" te Festivalit te Radiove ne Neum te Bosnje Hercegovines


  
Në Neum të Bosnjë-Hercegovinës u mbajt Festivali i Tretë Rajonal i Radiove "Zëri si Nxitje e Kreativitetit-Neumi 2007".  Në një pjesëmarrje prej 40 mediave të vendeve të rajonit, fakultetet e gazetarisë, etj., Ajete Beqiraj nga  Radio Kosova mori "Cmimin Special"te ketij festivali.

Kosovë: Pensionistët në vështirësi sociale

6 nëntor 2007, Dojçe Welle. Pensionistët e sistemit të dikurshëm pensional përbëjnë një të tretën e popullatës aktuale, në Kosovë. Pensionet prej vetem 40 eurosh në muaj, këtë shtresë të popullatës e çoi në një gjëndje të rëndë sociale.

Zbardhja e fatit të personave të zhdukur ndihmon vendosjen e paqes

5 nëntor 2007, Dojçe Velle. Me 2 nëntor në një lokacion në fshatin Orllan të Podujevës, u gjet një skelet femre dhe një kafkë. Për fatin e 4,400 të pagjeturve të tjerë, nuk dihet asgjë...Dihet vetëm se numri më i madh i tyre janë pleq, gra dhe fëmijë.

Fondet pensionale edhe më tej në Serbi

4 nëntor 2007, Dojçe Vele, Me rrënimin e autonomisë së Kosovës në mënyrë antikushtetuese dhe jolegjitime, kontributet që kapin shumën prej 2 miliardë eurosh, me ligjet e Serbisë u bartën në këtë republikë. Prej vitit '98, u ndalua dhënja e pensioneve në viset ku u zhvilluan askionet ushtarake e policore serbe, ndërsa që nga fundi I vitit '98, u ndaluan në përgjithësi.

Duhet kohë për bashkëjetesë shqiptaro-serbe pas luftës së Kosovës

Djurdja dhe i biri Nebojsa Radovanovic jetojnë
 në kontanierët e Enklavës së Graçanicës
2 nëntor 2007, Doj#e Velle. Procesi i shpërnguljes të serbëve nga Kosova po zëvendësohet tani me procesin e rikthimit. Por, çfarë mendojnë serbët e kthyer për Kosoven e Re? Ç'të përbashkët ka me shoqërinë e dikurshme shumëetnike apo sa kanë forcë t'pranojnë shqiptarët rikthimin e tyre pas luftës së Kosovës?

Kosova e Re dhe Serbia e Vjetër

2 nentor 2007, Dojçe Vele, "Ku është Serbia e vjetër sot dhe ku do të jetë Kosova e re, nesër?" Kjo është një pyetje të cilën të dyja komunitetet ia shtruan vetes për gjithë këtë kohë. Por, pas tetë vjetësh vendnumërimi dhe qëndrimi pezull, përgjegja sikur nuk ka më rëndësinë e dikurshme. Të paktën jo për serbët e Kosovës të cilët që nga viti ´99 jetuan në Serbi.