Arkivi

Probleme të pazgjidhura të objekteve fetare me titullarë pronash

28 qershor 2007, Dojçe Velle. Ndërtimi i mureve përreth Manastirit te Deçanit dhe Patriarkanës së Pejës, është një tjetër çështje që dëshmon se mungesën e mënyrës së zgjidhjes se problemeve në mes të objekteve fetare dhe titullarëve të pronave.

Probleme me pronësinë mbi objektet fetare

28 qershor 2007, Dojçe Vele, Në Kosovë, mbrojtja e Zonave të Veçanta përreth objekteve kulturore e fetare-në njërën anë si dhe shfrytëzimi I pronave përreth nga pronarët-në anën tjetër, nuk është e vetmja nyje e pazgjidhur ndërkohë. Ndërtimi i mureve përreth Manastirit te Deçanit dhe Patriarkanës së Pejës, është një tjetër çështje që dëshmon se mungesën e mënyrës së zgjidhjes se problemeve në mes të objekteve fetare dhe titullarëve të pronave.

Komandanti Tarçin optimist për sigurinë në Kosovë

26 qershor 2007-Dojçe Velle. Komandanti i Forcës Paqeruajtëse të NATO-s në jug të Kosoves, gjeneralbrigadieri turk, Uður Tarçin, në konferencën e parë për shtyp premton ambient të qetë dhe liri të lëvizjes për të gjithë

Tarçin optimist për sigurinë në Kosovë

26 qershor 2007, Dojçe Vele, Komandanti i Forcës Paqeruajtëse të NATO-s në jug të Kosoves, gjeneralbrigadieri turk, Uður Tarçin, në konferencën e parë për shtyp premton ambient të qetë dhe liri të lëvizjes për të gjithë.

Stiven Shuk në bashkëbisedim me qyetarët e Kosovës

22 qershor 2007, Dojçe Vele-"Duhet edhe pak durim dhe shumë besim në miqtë tuaj, deri në gjetjen e një zgjidhjeje për Kosovën“-thotë zëvendëskryeadministratori i Kosovës, Stiven Shuk, në bashkëbisedim me qytetarët e Kosovës.

Gjendja e refugjatëve në Kosovë

21 qershor 2007, Dojçe Vele, Tetë vjet më parë, qindra-mijëra kosovarë të dëbuar me dhunë nga forcat serbe, filluan kthimin në vatrat e veta. Sipas shënimeve të Zyrës së Komisariatit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatë, në vitin 1999, shifra e të dëbuarve afrohej në një milion. UNHCR ndihmoi në kthimin e shqiptarëve në Kosovë, përderisa në të njëjtën kohë, nga kosova filloi zhvendosja e pakicave.

Një rrugë anësore për Plavë shtyn fillimin e punimeve

20 qershor 2007, Dojçe Vele & Radio Kosova, Projekti i I rrugës Deçan-Plavë-Vermosh, I cili I ka përkrahjen e të tria vendeve të trekëndëshit kufitar, do të pësojë ndryshime për shkak të shtrirjes në një pjesë të territorit të Zonës së Veçantë të Manastirit të Deçanit. Si pasojë, do të shtyhet edhe fillimi i punimeve deri në hartimin e projektit të ri.

Në tri qytete të Kosovës ngrihen Inkubatorë ekonomikë

19 qershor 2007, Dojçe Vele & radio Kosova, Pozita gjeografike e Deçanit në kufi me Shqipërinë dhe Malin e Zi, përgjatë të cilit shtrihet rruga lidhëse e dy qyteteve të rëndësishme të Rrafshit të Dukagjinit, Pejës dhe Gjakovës, është një bazë strategjike dhe e qëndrueshme për operimin dhe zhvillimin e biznesit kosovar.

Smith në Kosovë: "Jemi në një tunel me shumë dritë"

15 qershor 2007, Dojçe Vele-Drejtori për Evropë në Ministrinë e Jashtme të Britanisë, Entony Smith në përcjellje të shefit të Zyrës Britanike në Kosovë, David Blunt, në ditën e dytë të vizitës së tij në Kosovë, vizitoi komunën e Deçanit dhe atë të Pejës

Smith ne Decan: "Jemi në një tunel më shumë dritë"

15 qershor 2007, Dojçe Vele & radio Kosova, Drejtori për Evropë në Ministrinë e Jashtme të Britanisë, Entony Smith në përcjellje të shefit të Zyrës Britanike, në Kosovë, David Blunt, në ditën e dytë të vizitës së tij në Kosovë, vizitoi komunën e Deçanit dhe atë të Pejës. Ai, me këtë rast vizitoi edhe dy qendrat e rëndësishme të Kishës Ortodokse, Manastirin e Deçanit dhe Patrikanën e Pejës.

Në tetëvjetorin e ndërhyrjes së forcave të NATO-s në Kosovë

12 qershor 2007, Dojçe Vele, Më 10 qershor 1999, Keshilli i Sigurimit të OKB-së miratoi Rezoluten 12/44 dhe me këtë krijoi bazën për ndërtimin e Administratës së Përkohshme Civile, në Kosovë, si dhe për një operacion ndërmjetësues, të udhëhequr nga NATO-ja. Po të njëjtën ditë, hyri në fuqi një marrëveshje ushtarake ndërmjet NATO-s dhe ish-Republikës Federale Jugoslave, e cila rregulloi tërheqjen e trupave Jugoslave nga Kosova si dhe marshimin e ushtarëve të NATO-s. Pas tetë vjetësh, Keshilli i Sigurimit po shqyrton miratimin e një rezolute të re, për Kosovën.

Besime dhe sekte në Kosovë

8 qershor 2007, Dojçe Vele, Nën tensionin e një kohe të kthesave të mëdha si dhe nën presionin e gjëndjes së rëndë ekonomike, një pjesë e popullatës kosovare kërkon shpëtimin në sekte të ndryshme, të cilat pas luftës në Kosovë kanë shpërthyer si këpurdhat pas shiut.

Dy fshatrat në Grykën e Junikut

5 qershor 2007, Dojçe Vele, Juniku, është vendbanim i hershëm rrëzë Alpeve Shqiptare. Si pasojë luftes se fundit, u bë shpërngulja masive e të 9000 banorëve të Junikut për në Shqipëri. I pozicionuar ne perëndim të Kosovës, rrëzë kufirit me Shqipërinë, ku lëvizjet e qytetarëve dhe furnizimi me armë bëhej pikërisht nga kjo zonë, ai iu nënshtrua një shkatërrimi masiv dhe një minimi të specializuar nga forcat serbe.
 

Urat e Miqësisë

3 qershor 2007, Dojçe Vele, Në ë0 komuna dhe në tri pilot-njësi komunale të Kosovës, përfundoi faza e tretë e projektit, “Urat e Miqsise”, i cili ka për qëllim, nxitjen e komunikimit në mes qytetarëve dhe institucioneve komunale. Ky projekt financohet nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim ne Evropë dhe konsiderohet si projekti më i suksesshëm në përiudhën gjashtëvjeçare të punës së OSBE-së, në Kosovë.