Arkivi

Safer World-Analiza e problemeve në Kosovë

14 shkurt 2007, Dojçe Vele, Organizata joqeveritare britanike "Safer Ëorld", në bashkëpunim me organizatën joqeveritare "Forumi për Iniciativë Qytetare", në Kosovë, ka filuar implementimin e projektit "Analiza e problemeve apo tensioneve në Kosovë", që me anë hulumtimeve të kuptojnë gjëndjen e sigurisë në Kosovë dhe me c'kërcënime ballafaqohen komunitetet e këtushme.

Varrezat antike ne Llocan

12 shkurt 2007, Radio Kosova,Ne fshatin Lloqan te komunes se Decanit, ekzisotjne rreth 40 varreza, prejardhja e te cilave nuk dihet. Per te sqaruar kete, ende nuk eshte bere asnje germim arkeologjik.

Pakoja e Ahtisarit dhe populli

3 shkurt 2007, Dojçe Vele, I dërguari I Kombeve të Bashkuara për statusin e Kosovës, Marti Ahtisari, dje hapi pakon e tij me propozimet për statusin. Mendimet e disa qytetarëve nga të pesë komunitetet që përbëjnë popullin e Kosovës, I sjellim me materjalin në vazhdim.