Arkivi

Shefi i Zyres Nderlidhese te Shqiperise ne Decan

12 janar 2008, Radio Kosova,"Decani perfaqeson nje periudhe te vecante te historise sone kombtare dhe te perpjekjeve shumevjecare per clirimin e Kosoves, te cilat vazhdojne me realizimin e detyrave ne kuader te pavaresise se Kosoves"-tha Sot Shefi I zyres se Shqiperise ne Kosove,Bujar Muharremi, gjate vizites se bere Kuvendit Komunal te Decanit.

Ambasadori I Shqiperise Bujar Muharremi, Kuvendit Komunal te Decanit i solli edhe nje pergjigje nga kabineti I kryemnistrit bbSali berisha:
"Kuvendit komunal I solla nje pergjigje nga qeveria e Shqiperise lidhur me projektet qe ekzisotjne per ndertimin e rruges Decan-Vermosh. Shpresoj e se shpejti do te kemi nje materjal te plote...ne menyre qe qeveria e Shqiperise te shohe mudnesite se si mund te ndihmoje ne realizmin e ketij projekti...zhvillimor...qe do te afroje me shume ane te ndryshme te decanit me Plaven,me Gucine me Tropojen me qytete e tjera te Shqiperise.Si nje project I cili fundja, I pergjigjet parimeve te Bashkimit Evropian".
Kryetari I Kuvendit Komunal te Decanit, Nazmi Selmanaj:
"Per ne ishte nje kenaqesi qe sot marrim nje pergjigje  nga kryeministri Sali Berisha ne kerkesen tone si komune qe ta mbeshtese projektin e rruges Decan-Plave.Pra,ne morem obligime qe ta kompletojme kete si dosje me te gjitha ato studime qe jane ba dhe natyrisht qe presim mebshtetjen ne kete project"!
Shefi i zyres se Shqiperise, Bujar Muharremi permendi edhe projekte te tjera ne vazhdmiesei, sic eshte mundesia e binjakezimit te Decanit me qytete te Shqiperise, si dhe ne mundsine e shfrytexzimit te bukurive natyrore te kesaj qyteze, duke premtuar perkrhajen e plote te shtetit te tij. Me kete rast ai solli ne pah edhe nje here qendrimin e shtetit te tij lidhur me pavaresine e Kosoves:
"Pavaresia e Kosoves eshte nje faktor paqe, stabiliteti dhe perparimi I te gjithe rajonit te Ballkanit.Ky eshte qenrimi I njohur I qverise  se Shipqrise! Minsitri I jashtem Besnik Mustafai, thote: "Termat qe shoqerojne pavaresine,jane terma te pekohshme.,kalimtare. Bishtat e pavaresise bien gjate rruges dhe ngelet vetem pavaresia "-tha ne fund shefi i Zyres se Shqitparise ne Kosove, z.Bujar Muharremi.
Ajete Beqiraj, Radio Kosova