Arkivi

Rruga rajonale Deçan-Plavë-Vermosh

26 janar 2007, Dojçe Vele, Projekti per asfaltimin e rruges Decan Plave, tashme eshte futur ne agjenden e qeverise se Kosoves. Ky project kapital me nje rendesi te vecante strategjike ka perkrahjen e te tria vendeve dhe pritet te filloje realizmin brenda vitit 2007.

Nderrim komande ne "Villagio Italia"

25 janar 2007, Radio Kosova, Batalioni "Asseta", I regjimentit te pare te ushtrise italiane, Granatieret e Sardenjes I cili perfaqeson njesine me te vjeter te armates italiane, me baze ne kampin Sparta ne Decan, pas gashte muajsh misioni ne rajonin e Decanit dhe te Gjakoves, sot iu kthy bazes se tyre ne Rome.

Strategji kërkimi për të pagjeturit

23 janar 2007, Dojçe Vele, Pas tetë vjetësh të përfundimit të luftës në Kosovë, rezultojnë afërsisht edhe 1500 njerëz për fatin e të cilëve nuk dihet asgjë. Që nga viti 1999 kur këta njerëz humben pa gjurmë, familjarët e të pagjetruve u munduan që në forma të ndryshme të kuptojnë për fatin e tyre. Të vetdishëm pafuqisë së veprimit si individë, ata themeluan shoqatat dhe bënë evidentimin e personave që mungojnë.

Te deportuar nga Kosova-Te vrare ne Malit te Zi

12 janar 2007, Radio Kosova, Prej 18 prillit deri me 10 qershor te vitit ’99, ne territorin e Rozhajes jane vrare 21 refugjate nga Kosova. Asnje prej tyre nuk ishin pjesetare i njesive ushtarake apo paraushtarake. Ata ishin refugjate civile, pleq gra dhe femije. Avokati i viktimave Velja Muriq premton se do te kerkoje drejtesi nderkombtare .

Shefi i Zyres Nderlidhese te Shqiperise ne Decan

12 janar 2008, Radio Kosova,"Decani perfaqeson nje periudhe te vecante te historise sone kombtare dhe te perpjekjeve shumevjecare per clirimin e Kosoves, te cilat vazhdojne me realizimin e detyrave ne kuader te pavaresise se Kosoves"-tha Sot Shefi I zyres se Shqiperise ne Kosove,Bujar Muharremi, gjate vizites se bere Kuvendit Komunal te Decanit.

Deçan: Dëmtimi i pyjeve

11 janar 2007, Radio Kosova, Sipas eksperteve, demtimet e medha ne masivin e Bjeshkeve te Nemura, perligj Ligji per Pyjet, I aprovuar para tri vjetesh ne Parlamentin e Kosoves. Pyjet e Decanit jane nder me te rrezikuarat.

E kremta e Krishtlindjeve në Manastirin e Deçanit

7 janar 2007, Dojçe Vele, Pas një agjerimi disajavësh, pjesëtarët e besimit ortodoks, të dielën kremtuan festën e tyre të Krishtlindjeve. Kjo festë u kremtua edhe në ne Manastirin e Decanit.

Rozhajasi Sokol Rugovac u anatemua nga forcat serbe me emrin "Milo"

5 janar 2008, Radio Kosova, Lenda e shtetasit te Malit te Zi me origjine nga Rugova, Sokol Rugovac, te cilit ne vitin ´98, policia serbe me saldues elektrik ia shkroi ne kraheror emrin Milo, pas tete vjetesh, arriti epilogun me nje demshperblim prej 8.250 eurosh.

Viti i Ri në Kosovë

1 janar 2007, Dojçe Vele, Festat e fundvitit ne Kosove u kremtuan me nje fryme paqeje dhe tolerance fetare te te gjitha komuniteteve. Situata e sigurise ishte krejt e qete dhe kaloi pa asnje incident, perderisa ne sheshet e te gjitha qyteteve te Kosoves, me shkendijat e fishekzjarreve degjohej urimi I perbashket per per zgjidhjen perfundimtare te statusit te Kosoves, ne Vitin e Ri, 2007.