Arkivi

"OVL per Dukagjin" shenon 16 vjetorin

30 dhjetor 2006, Radio Kosova, Sot, ne kompleksin memorial ne Gllogjan, orgnaizata e veteraneve te luftes, shenoi diten e veteranit te ushtrise clirimtare te Kosoves.

Pensionistë apo skamnorë?

29 dhjetor 2006, Dojçe Vele, Sindikata e Pensionistëve dhe Invalidëve të Punës e Kosovës, me ë1 dhjetor të vitit 1998, gjithsejt numëronte 91 mijë e 6ë5 kontributdhënës, (91.6ë5), të cilët kanë deponuar kontributet për sigurim pensional invalidor. Kjo shtresë e pupullatës tashmë nga Bugjeti I Konsoliduar I Kosovës, paguhet me vetëm 40 euro në muaj, duke u shndërruar kështu nga kontributdhënësit në skamnorë.

Rrenohet objekti shtese i restoranit "Gryka e Decanit"

28 dhjetor 2006, Radio Kosova, Me nje vendim te leshuar sot nga sherbimi i inspekcionit prane Kuvendit Komunal te Decanit, ne prezencen e inspekcionit dhe te ShPK-se filloi demolimi I objektit shtese te restoranit Gryka e Decanit, I cili konsiderohet te jete ndertuar ne Zonen me Rendesi te Vecante te Manastirit te Decanit, te shpallur nga ish-kryeadministratori Petersen, ne prill te vitit 2005.

Mediat serbe & Komuna e Decanit

27 dhjetor 2006, Radio Kosova, Deklaratat e fundit ne mediat serbe per investime te paraljmeruara afer manasitirt te Decanit, kane vene ne levizje zyrat diplomaitke ne Prishtine. Sot, perfaqesue zte Zyres amerikane u takuan me kryetarin e Kuvendit Komunal te Decanit, Nazmi Selmanaj.

Hidrocentrali "Lumbardhi"

Hidrocentrali "Lumbardhi", në Deçan

26 dhjetor 2006, Dojçe Vele, Procesi I privatizimit në Kosovë, përkrah ngritjes së ekonomisë, zbut papunësinë. Një ndër projektet me investime kapitale në kuadër të këtij procesi I cili njëherit zbut edhe problemin e furnizimit me energji elektrike, është privatizimi I ish-hidrocentralit Kozhnjer, në Decan.

Viktimat dhe të mbijetuarit

20 dhjetor 2006, Dojçe Vele, Në Vermicë të Prizrenit, të mërkurën(20 dhjetor), përfundoi punëtoria tre ditore e projektit ”Qartësimi I fatit të personave të zhdukur gjatë konflikteve të armatosura në ish Jugosllavi”, konretisht “Viktimat dhe të mbijetuarit: Ballafaqimi me të kaluarën dhe me të tashmen”. Kjo punëtori është organizuar nga Programi për Iniciativë të Shoqërisë Civile(ICMP), ndërsa është financuar nga Charls Steëart Mott Foundation.

Reportazh nga Juniku

18 dhjetor 2006, Dojçe Vele. Për shkak të shkatërrimit masiv dhe zonës së minuar kthimi i banorëve të Junikut pas luftës nuk ka qenë i qëndrueshëm edhe në të dy fshatrat malore, Jasic dhe Gjocaj.

Istog: THV gjermane mbyll misionin në Kosova

 ShKA e Istogut  

13 dhjetor 2006, Dojçe Vele, Pas veprimit të saj në Kosovë që nga viti ’98 organizata qeveritare gjermane Bundesstadt Technisches Hilfsëerk, (Org.për Ndihmë teknike dhe bashkëpunim), me një ceremoni të pranim dorëzimit të çelësave të automjeteve, dje, në Istog, paralajmëroi përmbylljen e misionit të vet në Kosovë.

Perurim i rrugës Carrabreg - Voksh - Junik

11 dhjetor 2006, Radio Kosova, Ne pranine e qytetareve dhe te zyrtareve te pushtetit local te Decanit dhe pilot njesise komunes se Junikut, kryeministri Çeku, ministri Ahmeti dhe kryetari Selmanaj bënë inaugurimin e rrugës se re për Junik.

Pejë: Vrasje në duar të policisë

2 dhjetor 2006, Dojçe Vele, Që nga viti 1999, në Rafshin e Dukagjinit, kryesisht në rajonin e Pejës janë bërë vrasje enigmatike, si: pjesëtare të Ushtrisë Clirimtare të Kosovës, anëtar të Lidhjes Demokratike të Kosovës, deputet, gazetar, policë të Shërbimit Policor të Kosovës, afaristë dhe shumë qytetarë të tjerë. Vrasja e te paraburgosurve ne stacioent policore, eshte nje menyre e re e shfaqjes se krimit ne kete rajon.