Arkivi

BASHKIM KUCUKU: "Shqiptarët janë dinjitozë në letërsinë e përgjithshme evropiane"

2005, Bashkim Kucuku,pas studimeve në degën Gjuhë shqipe dhe Letërsi, për  shumë vjet punoi si redaktor i kritikës letrare në gazetën "Drita". Kaloi si profesor në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Filologjisë. Pas viteve '90,pesë vjet drejtoi gazetën "Qamëria" dhe më vonë punoi si kryeredaktor i revistës "Universi shqiptar i librit". I specializuar në Letërsinë Shqipe bashkëkohore, studimet e tij ia kushtoi letërsisë së gjysmës së dytë të shekullit XX-të. Bëri shumë studime të autorëve të mirënjohur shqiptar si të Anton Pashkut, Ismail Kadaresë, Ali Podrimjes, etj.