Arkivi

ZHANI CIKO: "Të ecim me akorde të njëjta"

2004, Pavarwsia, I ardhur prej një familjeje muzikantësh, studioi në Liceun Artistik dhe me vetëm 25 vjet, drejtor artistik i Teatrit të Operas dhe Baletit, në Tiranë. I pa pajtuar me konceptimin e izoluar të Shqipërisë në zhvillimet botërore, konfliktuohet deri në atë masë sa t'i ndalohet kontakti me skenën, me jetën, me profesionin. Por, më vonë rikuperohet në Liceun Artistik si mësues i violinës dhe si drejtues i kësaj shkolle. Para viteve '90, ftohet në televizionin shqiptar ku qëndron në një periudhë mbi 15 vjeçare si Drejtor Artistik për orkestër ku percillte Festivalet e Këngës në Radio Televizion dhe me këtë,iniciator i parë i krijimit të Festivaleve të këngës mbarëkombtare. Pjesëtar i pesëshes së famshme në konkursin Ethet e të së premtes si dhe Drejtor i Institucionit më të lartë muzikor, Teatrit të Operas dhe Baletit, në Tiranë.