Arkivi

VISAR ZHITI: Nje dekade ne burg per poezine

30 maj 204, Pavarwsia,Visar Zhiti, është ndër emrat më të njohur të letërsisë shqipe. Ai fushes se artit  iu fut krejt rastesisht, si cdo adoleshent që provon të zbulojë vetveten. Dhe si çdo I ri të cilit I pëlqen të shkruaj të paktën një poezi dashurie, ai shkroi poezinë e parë dhe ua rrëfeu njerëzve. Ajo mund të jetë pëlqyer, kur ai provoi edhe të dytën. Deshi të thoshte dicka dhe mund të jetë bërë shumë, që pastaj të mendonte të bënte një libër. "Një libër që s´u bë dot kurrë...

Llazër Stani: "Do të dëshiroja që nipërit t'u ngjajnë gjyshërve"

Llazër Stani qëkur ishte i vogël, dalloi prej bashkëmoshatarëve të tij.Jo pse ishte më i mirë,por se ishte pak më ndryshe.Ky lloj i të qenit si një i lindur me shenjë dhe kjo lindje për të gjetur ekstremen si një tip aksidenti që të gjithë shkojnë në një anë dhe ty instinkti të ngreh në anën tjetër, e çoi deri tek letërsia. Filloi të shkruaj qysh si adoleshent, ngaqë për të njeriu gjithmonë mbeti një qënie e vetme në luginë me një mori vështirësishë për të krijuar raporte me njerëzit rreth e rrotull.

Vizitë artistëve Natasha Lako e Mevlan Shanaj

4 maj 2004. Natasha dhe Mevlan Shanaj, janë një bashkim fatlum i cili do të rezultojë jo vetëm me krijimin e një familjjeje të lumtur. Gërshetimi i natyrshëm i artit të tyre: poete-aktor, skenariste-regjisor, do të lërë pas vetes shkëndija të pashuara në letërsinë dhe kinematografinë shqiptare, të cilat do të përcillen brez pas brezi.  Reportazhi nga vizita në familjen e tyre, të gjithë ata që Natashën dhe Mevlanin i njohin vetëm nëpërmjet librave dhe ekranit,do t´i shpie më pranë botës së tyre unike prej së cilës buron një art i mirëfilltë.