Arkivi

Meja-Lendina e Pikellimit

Trashe Sokolit iu vrane 3 djem,nipi, vajza
 e dhenderi
27 prill 2001,  Kosovarja, Meja, rreth shtate kilometra ne perendim te Gjakoves eshte fshati ne te cilin me 27 rill 1999 forcat serbe tubuan rreth 500 meshkuj, per fatin e te cileve edhe sot e kesaj dite nuk dihet asgje. Njera nder nenat  shumta shqiptare te cilat perjetuan dhembjen me te madhe ishte edhe lokja e madhe Trashe Sokoli, 80 vjec, e cila krahas vajzes dhe dhenderit, kete dite humbi tre djem dhe nipin, 17 vjec.