Arkivi

A po ndertohet rruga Decan-Plave?

15 maj 2009, Dojce Vele, Radio Kosova & Blue Sky, Rruga Deçan-Plavë e njohur si „Korridori i tete“ eshte një projekt i rendesishem rrugor i cili lidh shtetet e Ballkanit ndërmjet vete dhe me Evropën. Mirepo, ky projekt me rëndësi të larte strategjike i cili shtrihet pergjate trekendeshit nderkufitar: Kosovë-Mali i Zi-Shqipëri, edhepse kishte përkrahjen e Shqiperise dhe te Malit te Zi dhe pritej te fillojë brënda vitit 2007, reagimi i Manastirit te Decanit qe kjo rruge te mos kalonte perbri tij, coi ne zvarritjen e tij. Komuna e Pejes insistion qe ky korridor te hapet Peje Qakorr. Komuna e Decanit, ne hapjen e rruges Decan Plave. Nderkohe qe me ardhjen e qeverise se re ne Kosove, asnje fjale nga kjo.