Arkivi

VIRON NOTI: "Ta dashurosh profesionin, që të jesh I suksesshëm"

5 gusht 2004, Pavarësia,  Babai i vdiç kur i kishte vetëm dy vjet. U rrit jetim, vetëm me gjyshen, nënën dhe motrën. Pas mbarimit të Shkollës së Mesme, i doli e drejta e studimit në Kinë për inxhinjer anijesh. Mirëpo, ikja e tij në atë vend të larget donte të thoshte shtatë vjet studimi. Dhe, meqë familja e tij mbështetej vetëm në supet e tij të brishta u detyrua të ndërronte degë. Studioi në Fakultetin e Shkencave të Natyrës, dega-Bio-kimi. Pas mbarimit të Fakultetit, punoi gjashtë vjet në arsim-katër vjet në Burrel dhe dy vjet të tjera, në Tiranë. Në vitin '71 kalon në profesionin e folësit, ku fillon edhe karriera e shkëlqyer radiofonike e Viron Notit,i cili me kalimin e kohws do të bëhet njëri ndër zërat më të adhuruar në Shqipëri.